Srpski Krstur | Galerija | Pravoslavlje | Krsna Slava | Vaskrs | Nazad | Naslovna

 Sveštenici Hrama Svetog Velikomučenika Georgija
   
Gospodin Nenad Jovanović od oktobra 2009. god

Tel.: 0230 / 87 - 073

Gospodin Milan Petrović   2008 - 2009

U hramu, službe vrši naš Jerej Petrović Milan koji je sa svojom suprugom Radojkom došao prvoga marta 2008. godine.
 
Ovo mu je kako kaže, prva samostalna služba i ne može da se požali, ovde su ljudi blagi i nada se da ih neće razočarati. Službovanje obavlja savesno i revnosno a nada se da će se i broj vernika uskoro povećati. Od školske godine 2008/09 predaje Veronauku kao izborni predmet, u našoj Osnovnoj Školi. Na sreću u početku, obavio više krštenja nego sahrana te se nada da je to srećan početak. Unapredio je radove na obnovi hrama, ugostio je svečano vladiku banatskog gospodina Nikanora na seoskoj slavi 2008. god. Gospodin Milan je od Oktobra 2009. god prešao u novu parohiju u Nakovu, gde mu od sveg srca želimo sve nabolje.
 

Gospodin Milomir Miladínović  2003 - 2008

je počeo da služi našem hramu Sv. Velikomučenika Georgija 2003. godine i ima zvanje jereja. Do sada najmlađi, po godinama i po stažu, naš sveštenik je uspeo da sačuva dužno poštovanje prema hramu kod svih vernika.

Gospodin Arsen Vilovski  1979 - 2003

Od 1979. god. službovanje nastavlja protonamesnik Arsen Vilovski.
Svešteno lice u jednom selu predstavlja mir, veru i blagostanje što nam je gospodin Arsen tokom svoje službe u Srpskom Krsturu to i pokazao.
Njegov blagi pogled i mir koji iz njega zrači mnogima je pomogao. Poštovanje svih meštana zaslužio je i tim što se stopio sa mentalitetom seoskog života, te je tako bio i član Crvenog Krsta pri Mesnoj zajednici Srpski Krstur

Mladen J. Pajin  1967 - 1978

1967. godine odlazi u Srpski Krstur, gde je do 1978. godine paroh.
Za vreme službovanja u Srpskom Krsturu osnovao je crkveni hor, vodio aktivan društveni život, učestovao u svim akcijama koje su organozovane u mestu, zbog čega je nagrađen Ordenom zasluga za narod od strane tadašnjeg predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita.

Bio je jako cenjen i poštvan sveštenik u Srpskom Krsturu. Po odlasku u penziju seli se u njegovu rodnu Đalu gde živi do kraja života 15. novembra 1982. godine, gde je i sahranjen.

 

  © www.krstur.com