Nazad | Naslovna

 FK Jedinstvo Sezona 2013 / 2014 Trenutna tabela

 

Jubilej 80. godina postojanja FK Jedinstvo | Galerija

F.K. "Jedinstvo" je 19.oktobra 2013. godine proslavilo 81 god. od svog formiranja i postojanja. Na fudbalskom igralistu kluba sa pocetkom u 15 casova po lepom i suncanom vremenu odigrana je prijateljska utakmica izmedju prvog tima i veterana kluba. Iako je rezultat bio u drugom planu, obe ekipe su se borile da pobede a krajnji rezultat ove revijalne utakmice je bio 6 : 6.

Za veterane su nastupali: Secerov Petar - Peka, Drazic Dusko, Blazic Branislav, Krstin Sava, Goljan Laslo, Savic Milenko, Horvatov Jovan, Zrim Laza, Hrastovcak Zeljko, Kohajda Djerdj, Katic Bojan, Kobleher Robert, Secei Ferenc, Zrim Negovan. Selektor veterana je bio Jancic Dusko a prisutni su jos bili Vujovic Tomislav, Jancic Radovan, Marjanov Petar, Pecan Milan, Blazic Vlada, Popov Dragan, Popov Dragoljub, Popov Sinisa.

Za prvi tim su nastupili - Tahic Dragan, Majer Steva, Kalmar Peter, Brzak Bane, Secei Joca, Brzak Sava, Secerov Slavko, Sormaz Dejan, Milanov Milos, Rankov Vlada, Petrovic Milivoj, Secei Radovan, Mikluc Marko, Zrim Sava. Prisutni su jos bili i clanovi uprave Secerov Proda i Jovic Jovica.

Posle utakmice druzenje se nastavilo u "Lovackom Domu" u Srpsom Krsturu uz jelo i pice a jelo se tkz. Govedji gulas sa kupusom. Pre vecere su urucene i zahvalnice igracima i clanovima uprave koji su svojim radom doprineli i doprinose razvoju sporta tj. fudbala u S.Krsturu a urucio ih je trener prvog tima Kardos Andras.

Zahvalnice su dobili igraci: Tahic Dragan, Sodic Sinisa, Milanov Milos, Sormaz Dejan, Brzak Bane, Zrim Sava i Kalmar Peter ; clan uprave - Secerov Proda ; knjigovodja - Popov Luka kao i Nacelnica u Lokalnoj Samoupravi - Stankov Dusica. Svi prisutni su se slozili da klub mora da postoji i da se u njemu sakupljaju i druze mladi i da neguju tradiciju koja traje vec 80 godina. 

Kardos Andras


Jubilej 80. godina postojanja FK Jedinstvo 
| Galerija

Fudbalski klub "Jedinstvo" iz Srpskog Krstura obeležio je 19.oktobra jubilej 80. godišnjicu postojanja. Jubilej je ustvari proslavljen sa godinu dana zakašnjenja, jer je FK Jedinstvo osnovan 1932. godine, ali prošle godine nije bilo materijalnih mogućnosti ili dovoljno entuzijazma da se značajan datum iz istorije kluba na vreme obeleži.

Utakmicu su povodom jubileja odigrali veterani i prvi tim, a mada je rezultat bio u durgom planu, ipak su se igrači obe ekipe svojski trudili da na terenu prikažu što više. Pošto je posle 90 minuta igre bio nerešen 6:6 odluka o pobendiku je pala izvođenjem penala, u čemu su uspešniji bili igrači prvog tima.

U satsvau veterana koji je okupio selektor Dušan Jančić Braca nastupili igrači iz više generacija: Petar Šećerov, Ferenc Sečei, Robert Rice, Laslo Gojan, Radovan Jegdić, Sava Krstin, Željko Hrastovčak, Dušan Dražić Mungos, Bojan Katić, Branko Blažić Kajzer, Đerđ Kohajda, Jovan Horvatov, Milenko Savić, Laza Zrim, Radovan Jančić, Tomislav Vujović i Milan Pećan.

Za prvi tim igrali su Albert Gojan, Stevan majer, Peter Kalmar, Joca Sečei, Sava brzak, Branislav Brzak, Slavko Šećerov, Dragan Pejin, Mirko Živkov, Dejan Šormaz, Vlada rankov, Marko Mikluc, Radovan Sečei i Mija Petrović.

Posle utakmice u Lovačkom domu priređeno je druženje uz zajendičku večeru, zahvaljujući podršci sponzora. Predsednik FK Jedinstvo Andraš Kardoš zahvalnice je uručio najstarijem članu i članu rukovodstva Prodi Šećerovu, sekretaru kluba Luki Popovu i dugogodišnjim najistaknutijim prvotimcima iz sadašnje generacije.  

M. Mitrović, 19.10.2013.

 

 

 

 
 

  © 2013 www.krstur.com