Prethodni brojevi | Naslovna

 Iz rada Saveta MZ Srpski Krstur
Blic vesti

Pre prvomajskih praznika u našem mestu će početi košenje i uređenje centra i javnih površina a uređenje groblja odmah nakon prvomajskih praznika.

Iako samodoprinos u našeoj mesnoj zajednici nije uveden i sredstva od istog se ne slivaju na račun, loklana samouprava (opština) će obezbediti sredstva za uređenje javnih površina i groblja. Sednica Saveta Mesne zajednice sa dnevnim redom – programom daljeg prolećnog uređenja mesta, biće održana iduće nedelje.


 
 Udruženja
 ORGANIZACIJI AKTIVA ŽENA
ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA

Na sednici Skupštine Aktiva žena „Srpski Krstur“ Srpski Krstur koja je održana 17.aprila u 19 časova u prostorijama Osnovne škole, uz prisustvo tridesetak žena, usvojeni su materijali: Izveštaj o radu i završni račun za 2009 i Plan rada aktiva za 2010.godinu. Za novu predsednicu Aktiva na period od 2 godine izabrana je Zagorka Gredeljević a za njenu zamenicu Milinka Majer.

 
 KUD MILAN AJVAZ

- Po pozivu KUD-a „Vreteno“ iz Srbobrana, koji su bili gosti na našem VII. Festivalu folklora 2008. godine, KUD „Milan Ajvaz“ će biti gost ovom društvu na njihovom godišnjem koncertu.
Zajednički program održaće se 22.maja u Sali Doma kulture u Turiji sa početkom u 20,30 časova.
 

- Konačno je Igor Bilić iz Kikinde sa folklorcima izvođačkog ansambla KUD-a „Milan Ajvaz“ završio novu koreografiju „Igre iz Vranjskog polja“.
U toku je uvežbavanje ove koreografije koja će prvi put biti izvedena na „IX.Festivalu folklora“ u Srpskom Krsturu, a festival će se ove godine održati 26.juna.

 

 OSTALE VESTI

Najlepša bašta 2010

Kako saznajemo, Opštinsko veće opštine Novi Kneževac će na jednoj od narednih sednica doneti odluku o pokretanju akcije „NAJLEPŠA BAŠTA“ u 2010. godini. Ova akcija je pokrenuta prošle, 2009 godine i može se reći da je sprovedena uspešno i da će i ove godine ista doprineti kako čistijim i urednijim baštama tako i uličnim javnim površinama. Takođe je vredno napomenuti da je u prošlogodišnjoj akciji iz Srpskog Krstura bilo više učesnika i da je bašta Popov Luke „zauzela“ drugo mesto u opštini a u kategoriji „najlepše uređeno seosko dvorište“ Popov Sredoje – prvo mesto.
Akcija je takmičarskog karaktera i sprovodi se na čitavom području opštine, odnosno u svim mesnim zajednicama.
Prijave za učešće u ovogodišnjoj akciji moći će da se vrše na posebno urađenom obrascu koji će biti dostupan svim građanima. Po rečima članice Opštinskog veća Katarine Nikolin, koja će odlukom i biti zadužena za sprovođenje ove akcije, akcija - takmičenje će biti u kategorijama: „najlepša bašta (balkon)“, „najlepše uređeno seosko dvorište“ i „najlepše uređen voćnjak“.
Pa, evo prilike, ako planirate da lepo uredite baštu,balkon, dvorište ili voćnjak, učestvujte u ovoj lepo osmišljenoj i korisnoj akciji, ... možda i dobijete neku od predviđenih nagrada.

 
ŽELIMO DA NAPOMENEMO:
 
PRAVOSLAVNI CRKVENI PRAZNICI U MAJU:
 

6.MAJ

Sveti velikomučenik Georgije - ĐURĐEVDAN

8.MAJ

Sveti apostol i jevangelist Marko-Markovdan

12.MAJ

Sveti vasilije Ostroški- Čudotvorac

13.MAJ

Vaznesenje Gospodnje - SPASOVDAN

14.MAJ

Sveti prorok Jeremija

21.MAJ

Sveti Jovan Bogoslov

23.MAJ

Silazak svetog duha na apostole- DUHOVI

24.MAJ

Sveti Ćirilo i Metodije

 

 

  © 2010 www.krstur.com