Galerija | Nazad | Home

 Aktivnosti 2010
 Jesen 2010
JUDO TURNIR 2010
 
 Galerija naših malih heroja
 
Dana 03.10.2010. godine održan je MEĐUNARODNI I MEMORIJALNI TURNIR " Željko Nikolić" u Bečeju.
U starijim pionirima:
- u kategoriji +63 kg Vidović Petra osvojila je V mesto,a
- u kategoriji 34 kg Todorović Duško osvojio je takođe V mesto.

Dana 24.10.2010. godine održan je
TREĆI MEMORIJALNI TURNIR "Borenović"
u Bajmoku:


Na Memorijalnom turniru „Borenović“, održanom sredinom oktobra u Bajmoku, članovi DŽudo kluba „Zmaj“ iz Srpskog Krstura osvojili su tri medalje, jedno zlato i dva srebra. U kategoriji starijih pionirki Petra Vidović (plus 63 kilograma) osvojila je zlatno odličje, dok su u kategoriji mlađih pionira srebrene medalje osvojili Duško Todorović (34 kg.) i Isidora Milošević (40 kg.). Na takmičenju u Bajmoku nastupilo je 15 klubova, sa više od 200 učesnika.

Sezona takmičenja za džudiste je u punom jeku, a predsednik Džudo kluba „Zmaj“ Rajko Todorović najavljuje da će Srpskokrsturci nastupiti na međunarodnom takmičenju u Beočinu 30. Oktobra. Zmajevci će se takmičiti u kategoriji poletaraca, mlađih i starijih pionira.

- u kategoriji 63+ Vidović Petra osvojila je I mesto,
- u kategoriji 34 kg Todorović Duško osvojio je II mesto,
- u kategoriji 40 kg Milošević Isidora osvojila je II mesto.

Dana 06.11.2010. godine održan je KUP KIKINDA:
- u kategoriji 38 kg Todorović Duško osvojio je V mesto.


 Dejan Jančić - Nov 2010
 

 April 2010
Godišnja skupština DŽUDO KLUBA „ZMAJ“ iz Srpskog Krstura

Teška finansijska situacija

U subotu 17. aprila, održana je šesta po redu redovna godišnja skupština DĐUDO KLUBA „ZMAJ“, u novo otvorenim prostorijama USR „TISA 158“. Skupština iz finansijskih razloga nije bila održana ranije.
Skupštini je prisustovalo samo tridesetak članova kluba, dok niko od gostiju nije bio pozvan. Takvu odluku je donelo izrevoltirano rukovodstvo kluba, na čelu sa Rajkom Todorovićem. Naime nezadovoljstva rukovodstva kluba datira od pre nekoliko meseci kada se niko od sportskih udruženja i predstavnika MZ Srpski Krstur nije odazvao na poziv koji im je bio upućen povodom održavanja Petog „Novogodišnjeg turnira“ (20.12.2009. godine).

Na skupštini su usvojene sve tri tačke dnevnog reda. Usvojen je finansijski izveštaj i izveštaj o radu iz 2009. godine i plan i program rada za 2010. godinu. Određena je minimalna godišnja članarina od 300 dinara. Za novu blagajnicu izabrana je Dragica Gužvić. Zora Radisavljević, članica Upravnog odbora, istupila je sa ove funkcije iz privatnih razloga i na njeno mesto, jednoglasnom odlukom, postavljen je Dejan Jančić.

Članovi UO kluba su sada:
Nenad Šećerov, Toma Dabevski, Zoran Vidović i Dejan Jančić, a predsednik kluba ostao je Rajko Todorović.

Ove godine klub zbog finansijskih razloga propustio je dva Prvenstva Vojvodine i još nekoliko turnira. Što se tiče rezultata iz 2009. godine, trener Ištvan Gothenc napominje da su ostvarili samo 23 medalje, i to četiri zlatne medalje, devet srebrnih i 10 bronzanih.. Značajni uspeh su i dva sedma mesta na državnim takmičenjima, koje su postigli Duško Todorović i Petra Vidović.

U toku 2010. godine ustavljeni su termini održavanje treninga, i to tri puta nedeljnom. Planirano je učešće na prvenstvima Vojvodine, kao i odlazak na Prvenstvo Srbije. Takođe je u planu i odlazak na 19 turnira, ali samo ako finasijska situacija to dozvoli.

Veljko Marjanov
 
 

  © 2009 www.krstur.com