Aktivnosti 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Galerija | NazadHome

 
  KUD MILAN AJVAZ 2013


Kontakt:
 TEL: 0230/82055, 0230/87004, 0230/87260 kod Popov Luke ili
+381 63 88 22 932  e-mail: krstur@krstur.com ili drust.delatnost@noviknezevac.rs
 

Novembar 2013


NASTUP NA FESTIVALU U SUBOTICI

Članovi folklornog ansambla KUD-a „Milan Ajvaz“ Srpski Krstur u sastavu 20 igrača i 4 člana upravnog odbora, učestvovali su na tradicionalnom Festivalu u Subotici po pozivu KUD-a „Aleksandrovo“ iz Subotice. Ovo društvo već više od 10 godina saradjuje sa našim.

Program Festivala se održavao u sali Mađarskog kulturnog centra „Nepker“ a nakon programa druženje se nastavilo u „Sali Zorica“ u Malom Bajmoku uz večeru i muziku.

Druženje je bilo nezaboravno i uspostavilo se puno poznanstava...prijatelja....razmenjeni su brojevi telefona i mejl adrese....

 

PROGRAM XIII FESTIVALA FOLKLORA

''VOJVODINA KROZ PESMU I IGRU''

SUBOTA, 16.novembar 2013.godine, Subotica,

Učesnici festivala sa tačkama:

1. Kud ''Aleksandrovo'' Subotica - ''Splet šokačkih igara''

2. DONKT ''Đerdan'' Gospođinci - ''Bela Palanka''

3. Kud ''Stari Grad'' Lukavec, Hrvatska - ''Plesovi Turopolja''

4. Udruženje Ličana ''Lika'' Subotica - Muška pjevačka grupa sa pesmama ''Gori Gora'' i   ''Volim Liku''

5. Folklorni ansambl ''Laza Kostić'' Kovin - sa igrom i pesmom ''Tedeno Ledeno''

6. Kud ''Milan Ajvaz'' Srpski Krstur - ''Bosilegradsko Krajište'' 

Popov Luka
 

Jesen 2013


RAD NA KOREOGRAFIJI „IGARA IZ BOSILEGRADSKOG KRAJIŠTA“

Upravni odbor KUD-a „Milan Ajvaz“ je doneo pozitivnu odluku kada je predloženo da Danijel Vilovski iz Čoke započne sa radnim probama i uradi koreografsku postavku „Igara iz Bosilegradskog Krajišta“. Rad i radne probe su započete juna meseca, trajale su do kraja septembra kada je koreografija i završena.

Danijel je dolazio i radio sa podmlađenim ansamblom, znači, tokom čitavog leta jednom ili više puta nedeljno a nastavio je i dalje da rukovodi probama folklora kao umetnički rukovodilac.

Trenutno se uvežbava urađena koreografija a  počeće se sa uvežbavanjem nove koreografije.... kako bi se ista završila do proleća iduće godine.

Popov Luka

 

JUL 2013


OVOG LETA U BUGARSKOJ 

Članovi folklorne grupe KUD-a „Milan Ajvaz“ sa ostalim zainteresovanim za putovanje na festival folklora su od 22 do 29 jula 2013 godine boravili  u  mestu Ravda kod Nesebara u Bugarskoj.

Na festivalu je pored našeg KUD-a učestvovalo još 3 folklorna društva iz Srbije i to iz Sremske Mitrovice i Beograda.

Program festivala se održao u starom gradu u Nesebaru  26.jula u „rimskom amfiteatru“ na velikoj pozornici u večernjim satima. Članovi našeg ansambla odrigrali su koreografiju „Šopskih igara iz Dimitrovgrada“.

Još jedan lep i nezaboravan nastup...i lep provod u ovom mestu na Crnom moru... lepo vreme...lep hotel „Hit“ uz samu obalu......

Popov Luka

 

 JUN 2013
 

ODRŽAN XII.FESTIVAL FOLKLORA U SRPSKOM KRSTURU 

   U organizaciji KUD-a „Milan Ajvaz“ Srpski Krstur, u subotu 29.juna.2013.godine održan je tradicionalni XII. Festival folklora „AJD’ POVEDI , AJD’ ZAIGRAJ“.

   Ove godine čitava manifestacija prilagodila se i finansijskim mogućnostima, tako da jeu programu učestvovalo 7 folklornih društava, mažoretkinje i deca zabavišta „Maslačak“ iz Srpskog Krstura, što je dosta manje nego ranijih godina. Zapravo, uprava KUD-a se odlučila da ove godine prilagodi broj učesnika Festivala finansijskim mogućnostima, a one su odnosu na prošlu godinu bila značajno manja. KUD je konkurišući kod Ministarstva kulture Repuiblike Srbije umestio traženih 150 hiljada dinara dobilo po projektu 50 hiljada dinara, Opštinskim konkursom je dodeljeno 80.000 dinara za ovaj festival a inače sa značajno manjim sredstvima učestvovalo je i samo društvo u finansiranju ovog festivala. Bez obzira na sve, mi se zahvakljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u njegovor organizaciji i finansiranju. Program je počeo u 19 časova u Sali Doma kulture. Evo i učesnika XII Festivala: 

1.   MAŽURETKINJE GRUPE „KRISAL“ MARTONOŠ

2.   DECA ZABAVIŠTA „MASLAČAK“ SRPSKI KRSTUR (koja će otvoriti XII. Festival)

3.   KUD „MILAN AJVAZ“ SRPSKI KRSTUR

4.   KUD „TIHOMIR OSTOJIĆ“ OSTOJIĆEVO

5.   KUD „BANAT“ NOVI KNEŽEVAC

6.   ROMSKA GRUPA IZ SRPSKOG KRSTURA

7.   KUD „TISAĐENĐE“ NOVI KNEŽEVAC

8.   KUD „Dr.GAVRILO PEKAROVIĆ“ BAN. ARANĐELOVO

9.   KUD  „SVETI SAVA“ ČOKA

10.  KUD „VUK KARADŽIĆ“ SANAD

    Festivalu se jedino nije odazvao KUD „Novak Radonjić“ iz Mola koji nam je u zadnjem trenutku otkazao gostovanje zbog problema sa prevozom. Defile glavnom ulicom od zgrade Osnovne škole do Doma kulture održao se od 8,45 do 19 časova. Posle zvaničnog dela festivala svi učesnici-igrači zabavljali su se u dvorištu škole uz muziku, jelo i piće a rukovodioci folklornih društvava, članovi orkestara i ostali pozvani gosti su imali večeru u fiskulturnoj Sali.

    Komentari su da je ovaj Festival bio jedan od boljih i da je svima bilo zaista lepo i zabavno.... pa neka takao bude i naredni XIII festival iduće godine krajem meseca juna.....

Popov Luka

 
CLANOVI FOKLORNE GRUPE  KUD "MILAN AJVAZ" NA PLANINI JAVOR

Mesoviti sastav KUD-a "Milan Ajvaz" Srpski Krstur boravio je 23.juna na "Saboru srpske omladine iz matice i rasejanja" koji se 23.juna odrzao na planini Javor (planina izmedu Ivanjice i Novog Pazara).

Sabor vec nekoliko godina organizuje Humanitarno drustvo "Stara Raska" iz Beograda. Jedan od glavnih organizatora je Cedo Vicentijevic koji je sasvim slucajno dosao i do telefonskog broja naseg drustva i pozvao nas da ucestvujemo na ovoj manifestaciji odnosno Saboru. 27 clanova uprave KUD-a i  igraca poslo je put Ivanjice u subotu 22.juna u 6 sati ujutru. u 10 casova su dva drustva KUD "Milan Ajvaz" i KUD "Sveti Dorde" iz Temisvara - Rumunije, imali zakazanu posetu kompleksu Karadordevica na Dedinju. Obilazak starog dvore i kompleksa trajao je do 11 casova i ostace u secanju sigurno u secanju svim posetiocima.

Nastavljen je zatim put do Ivanjice gde smo stigli oko 16 casova i smestili se u hotelu "Park" koji nas je fascinirao smestajem i mogli smo da se odmah osvezimo od puta u bazenu hotela.
Sutradan smo nastavili put na planinu Javor gde se Sabor i odrzavao a u programu su ucestvovali pored naseg KUD-a koji se predstavio "Igrama iz Bosilegradskog Krajista" i "Sopskim igrama iz Dimitrovgrada" jos i KUD "Srpski Vitezovi" iz Banja Luke, KUD "Sveti Dorde" iz Temisvara, KUD "Njegos" iz Sjenice, KUD iz Ivanjice i jedno folklorno drustvo sa Kosova. Nakon programa i rucka nasa grupa je krenula kuci u 17 casova. Svi smo puni pozitivnih utisaka... a kako je organizator prokomentarisao nas nastup vidi se iz sledecih reci koje nam je uputio:
Luka, "Uz punu zahvalnost na profesionalizmu i divnom nastupu, a zarad lepog secanja na jos lepse druzenje i buduce saradnje sve Vas pozdravljamo i saljemo u par meilova malo slicica da se setite boravka na Javoru. pozdrav Cedo"

Popov Luka

 

  © www.krstur.com 2013