Aktivnosti 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | Galerija | NazadHome

 
  KUD MILAN AJVAZ 2014


Kontakt:
 TEL: 0230/82055, 0230/87004, 0230/87260 kod Popov Luke ili
+381 63 88 22 932  e-mail:  luka.popov@noviknezevac.rs
 

Proleće 2014
 

IZ RADA KUD-a "Milan Ajvaz" Srpski Krstur 

    Rad KUD-a "Milan Ajvaz" Srpski Krstur (folklornih grupa) se nastavio i posle novogodišnjih i božićnih praznika i u 2014 godini po ustaljenom rasporedu nedeljnih proba. Probe se održavaju ponedeljkom,četvrtkom i subotom u prostorijama društva u Domu kulture. Trenutno radi najstarija (mešovita grupa gde su članovi uzrasta od VII razreda Osnovne škole, srednjoškolci a i stariji članovi). Problem je što još još nisu određeni rukovodioci grupa koje bi obuhvatile učenike Osnovne škole od I do VI razreda. Uskoro bi moralo da se odredi lice (ili lica) koja bi radila sa tom decom i da se probe održavaju bar dva puta nedeljno.... što bi doprinelo da se priprema kadar za najstariju izvođačku grupu. 

SEDNICA SKUPŠTINE KUD-a 

    5.aprila 2014 godine  će se održati i IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a "Milan Ajvaz" Srpski Krstur. Na istoj će se izabrati predsednik, zamenik predsednika KUD-a, kao i Upravi i Nadzorni odbor. Od ostalih tačaka koje su predviđene za sednicu Skupštine su: Razmatranje Izveštaja o radu i završnog računa za 2013.godinu, kao i Plan i Program rada kao i Finansijski plan za 2014.godinu. Mandat novoizabranim članovima uprave KUD-a trajaćre u naredne 4 godine. Na sednici će se sumirati i pregled nastupa društva u zemlji i inostranstvu i proteklih 11 godina. 

PLANIRANI NASTUPI 

    Članovi folklone grupe KUD-a "Milan Ajvaz" Srpski Krstur imaju u planu sledeće nastupe ( u mesecu aprilu) 

- Nastup u  Srpskom Krsturu 11.aprila u kulturno umetničkom programu koji organizuje Aktiv žena "Srpski Krstur" iz Srpskog Krstura povodom "Lazareve subote" i "Vrbice"...nedelju dana pred Uskrs. Nastupiće sa koreografijama "Igara iz Bosilegradskog krajišta" i "Igrama iz Leskovca" Program će početi u 18 časova u Domu kulture u Srpskom Krsturu aa u istom će još učestvovati učenici Osnovne škole, deca iz zabavišta "Maslačak" kao i članice Aktiva. Posle kulturno-umetničkog programa biće obnovljen običaj "paljenja vatre" u centru sela uz prisutno građanstvo, i učešće dece i mladih. 

- Nastup u novom Kneževcu sa već pomenutim koreografijama na OPŠTINSKOJ SMOTRI FOLKLORA  12. aprila 2014.godine. Program Smotre počinje u 19 časova u Pozorišnoj sali u Novom Kneževcu a učesnici su pored našeg društva još i : KUD "Tisađenđe" Novi Kneževac, KUD "Dr.Gavrilo Pekarović" Banatsko Aranđelovo i KUD "Banat" Novi Kneževac, koji je i domaćin ovogodišnje smotre folklora. 

- Nastup na " XX BANATSKOM POSELU"  u Beloj Crkvi 13.aprila 2014.godine. naime, pozivnicu za učešće na ovom festivalu smo nedavno dobili i nakon obavljene ankete ispunili su se uslovi za odlazak našin folkloraca. Program posela se odvija u Domu za kulturu Bela Crkva od 15 časova ali će se u toku puta iskoristiti prilika i obići će se 7 jezera kod Bele Crkve i posetiti ostale znamenitosti ovog grada. Na ovom poselu će se vršiti i izbor najlepše i najbolje igračice, za najlepši osmeh, frizuru, nošnju....Mišljenja smo da će i ovo biti jedan od mnogih nezaboravnih putovanja našeg društva na kome će se sklopiti...kao i uvek...nova poznanastva.... 

XIII FESTIVAL FOLKLORA 

    Upravi odbor KUD-a "Milan Ajvaz" je na svojoj sednici od 26.aprila doneo zaključak po kom će se XIII FESTIVAL FOLKLORA u Srpskom Krsturu održati 28.juna ili će se zbog drugih okolnosti pomeriti za nedelju dana pre ... održati, dakle..21 juna. 

I OVE GODINE U BUGARSKU ...? 

    Pre nekoliko nedelja radilo se na pripremi naše folklorne grupe da učestvuje na Festivalu folklora u Turskoj u mestu Yalova u blizini Istambula, u mesecu avgustu ove godine, međutim dok smo sprovodili anketu među našim članovima, mesto učešća na Festivalu nam je zauzelo drugo društvo.

    Između drugih ponuda za učešće na festivalu na Siciliji u Italiji i na festivalu u Nesebaru u Bugarskoj ... odlučeno je da se nakon anketiranja igrača ponovo (pošto smo i prošle godine boravili u Nesebaru-Ravdi) opredelimo za odlazak na Festival folklora "Nesebar 2014" u Bugarsku i to u mesecu julu.

Nadamo se da će biti dovoljan broj prijavljenih igrača i da će se ovog leta otputovati na "Crno more"...... Ansambl bi u Nesebaru boravio 8 dana i bio smešten u hotelu "Havai".

    U toku festivala određeno je dva nastupa folklornih grupa i to u "starom gradu" u Nesebaru u izuzetno lepom "amfiteatru" iz rimskog perioda.

Popov Luka | April 2014
 

  © www.krstur.com 2014