Ljudi | Home

... malo nešto iz Banatskog Aranđelova

PRIZNANJA NA FESTIVALU RAKIJE U KANJIŽI

VELIKA ZLATNA PLAKETA MILANU MIRKOVOM
 

Na drugom međunarodnom festivalu rakije „PANON FEST“ održanog krajem decembra 2007. godine u Kanjiži na kome je ocenjeno 197 uzoraka rakije 72 proizvođača iz 32 mesta iz Srbije, Mađarske, Republike i Slovačke , među osam dobitnika najviših priznanja velikih zlatnih plaketa je Milan Mirkov iz Novog Kneževca, a rodom iz Srpskog Krstura, koji je ovo priznanje dobio za rakiju od dunje. Mikov je još osvojio zlatne medalje za šljivovicu i lozovaču i srebrne medalje za komovicu i kajsijevaču.  

Sa bronzanom medaljom je nagrađena šljivovica i lozovača našeg Krsturca Ljubiše Mirkova (na slici), koji je prvi put izašao na takmičenje za najbolju "vatrenu vodu".

Žiri je bio na slatkim mukama da od velikog broja kvalitetnih dunjevača, višnjevača, kajsijevača, lozovača, šljivovica i ostalih vrsta izabere najbolje. Naposletku je uručeno osam velikih zlatnih plaketa, 29 zlatnih, 34 srebrne i 54 bronzane medalje. Naredne godine domaćini Panon-festa biće Ađani, koji naizmenično sa Kanjižanima organizuju ovu lepu manifestaciju.
 

  © 2005 www.krstur.com  created by Veca & Miško