Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima


Ljubav prema životinjama

Dušan Šećerov
– Bacaš, rođeni Krsturac , danas živi i radi u Novom Kneževcu kao privatni preduzetnik u trgovinskoj radnji.
Iz ljubavi prema životinjama bavi se i uzgojom istih. Još od 1973. godine intenzivno uzgaja pse rase nemački «Kratkoglatki Ptičari». A 1974. godine postaje i profesionalni lovac, član lovačkog udrućenja «ZEC» u Srspskom Krsturu.
Na mnogobrojnim turnirimapostizao je zavidne rezultate sa svojim ljubimcima i postao poznat i priznat na širim prostorima naše republike.
U svojoj odgajivačnici «Dolina Baira» trenutno ima pet pasa nemačko čeških linija.
Najveći uspeh postigao je pas pod imenom «BOSS» i postao šampion nekadašnje Jugoslavije u radu, eksterijeru i priplodu. Bio je učesnik svetskog prvenstva u Španiji 2000. god. I na IKP (Internationale Kurzhaarprüfung – Medjunarodna smotra kratkodlakih pasa) u Mađarskoj 1997. god.. Sada priprema češkog «ZEŠTIPEKA», pod imenom «BLACKIE», psa starosti godinu dana za dalja takmičenja i nada se uspeha.
Kao dete sa sela, koje potiče iz paorskog domaćinstav, još od malih nogu je zavoleo i konje, te se 1996. godine odličio da uzgaja sportske konje – kasače.
Nekada je imao 7 grla i postizao veoma velike uspehe naročito sa grlom «DORIJAN GREJ» koji ima 54 plasmana (I mesto: 20x, II mesto: 15x, III mesto: 12x, IV mesto: 6x) i sada se nalazi u delu za priplod. Zapažene rezultate su ostvarili i «ŠERI ŠUGAR», «ŠIRLI ŠUGAR» i «DAMA STARS ŠUGAR» koja se danas nalazi u odgajivačnici, i od koje se očekuju veli uspesi.
 

 

  Brzak Obrenka i Jegdić Miloš - Purka
 

  © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško