Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima

SEP 2008 - DR. TOMAS VALTER

JUBILARNA DVADESET PETA GODINA RADA U SRPSKOM KRSTURU

Poslove možemo podeliti na teže ili lakše, umne ili fizičke ali posao lekara u jednoj seoskoj sredini nema kategoriju dovoljno podobnu, jer ih sve premašuje. U našem selu ima 1200 stanovnika ali ambolantu dnevno poseti 20 – 40 pacijenata.

Dr. Tomas Valter radi u našoj ambulanti neprekidno od 1983. god.
To dugogodišnje iskustvo mu je pomoglo da upozna pacijente kao i oni njega te su svi prezadovoljni.

Doktor Valter je došao iz Iraka /Bagdad/ u Novi Sad da studira medicinu. Sticajem okolnosti sklopio je brak sa našom državljankom, specijalizivao je u Novom Sadu, prvo službovanje odradio u Bratuncu i nekako se sa porodicom obreo u susedno nam mesto, Đala gde se i nastanio.
Doktor sa svojom suprugom Nadom ima dva sina, blizanca, koji su takođe završili medicinu Igor – internista,
Emil – psihijatar, a sinovi i snahe su im podarili i po jedno unuče, za sada.

Dužnosti lekara nemaju granice, te tako naš doktor dežura noćne smene u Novom Kneževcu i ”normalno“nastavi da ordinira u Krsturu pa u Đali, a često se zadesi i neki hitan poziv i posle “radnog vremena”. Ovakav tempo treba izdržati, ali to našem dragom doktoru ne predstavlja problem te ponekad u šali kaže:” ja ne mogu ići u penziju naučio sam non stop da radim”.

Do sada još nije primio neko veće priznanje sem od nekadašnje Vojske Jugoslavije za savesno pomaganje vojsci, te zahvalnicu, od samog Vladike, kao darodavaocu, Pravoslavnoj Crkvi u Đali.

Za dvadeset pet godina besprekornog i savesnog rada naš doktor je dobio zasluženi godišnji odmor, nadajmo se da će prerasti u nešto veće…..


Obrenka Brzak | Septembar 2008 

  © 2008 www.krstur.com