Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima
NOV 2008 - Krsturac na Novosadskom JAZZ - Festivalu - Uroš Šećerov - Pengač

Već trideset godina je u vrhu jugoslovenske jazz scene Uroš Šećerov je na samom početku svoje karijere jazz muzičara imao privilegiju da sarađuje sa najznačajnijim jazz stvaraocima današnjice u nas, kao što su Stjepko Gut, Petar Ugrin, Laci Fidri, Rudolf Tomšič, Miša Krstić, Lala Kovačev, Ratko Divjak, Jože Privšek, Bubiša Simić, Stevan Radosavljević i drugi.

U toku karijere je svirao sa svim Big Band orkestrima na teritoriji SFRJ, s tim da je posebnu saradnju kao gost solista imao sa Big Band-om RTV Ljubljana, Novi Sad i Beograd. Sa Vojislavom Brkovićem svira u njegovom Quintet-u, a kasnije i kao gost u kultnoj grupi 80-tih Medaya sa Wolfgangom Reisingerom i Beatom Fuhrerom. Sa Ratkom Divjakom, Ladom Jakšom i Dani Gančevom svira u grupi Sončna pot koja je u nas prvi put predstavila etno zvuk fuzionisan sa jazz elementima.

Nakon toga svira u: u orkestru Lale Kovačeva Balkan impressions, YU Jazz rock selekcija, Jovan Maljoković Sextet, YU jazz summit, Voya Bee – Jimi Hendrix pure, Tony Scot Orchestra. Quintet YUpika sa Ivanom Aleksijevićem, Bunford Gaborom, Ištvanom Mađarićem i Dušanom Ivaniševićem, za koji su jazz kritičari naveli da je posle pojavljivanja Gut-Marković sexteta veliki podstrek jugoslovenskoj jazz sceni i pravi predstavnik jugoslovenske jazz škole.

Pored koncertne delatnosti snimio je kao studijski muzičar više desetina albuma za različite izvođače, svirao je na svim relevantnim evropskim Jazz Festivalima i snimao emisije i TV koncerte za domaće i strane radio i TV stanice.
Od nastanka Novosadskog jazz festivala član je Umetničkog saveta, a 2003. i 2004. godine je bio i umetnički direktor Festivala. Ove godine je nastupio u okviru grupe NS - E CONNECTION.
 

NS – E CONNECTION

Aleksandar Dujin - klavir; Vladimir Jakovljević - gitara;
Werner Mras - bubnjevi; Uroš Šećerov - udaraljke;
Adam Klemm - saksofon; Fedor Ruškuc - kontrabas;
k.g. Josip „Pepi“ Lorbek - klavir


 

NS – E CONNECTION - Novi Sad 2008
 

  © 2008 www.krstur.com