Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima


Na takmičenju limenih duvača u Novom Sadu

Dušku i Voji nagrade 

U petak 24. aprila 2009. god. cu održani 15. Međunarodni susreti limenih duvača u Novo Sadu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Muzičke škole "Josip Slavenski“ iz Novog Sada. Takmičilo se u kategoriji krilnica, trube, horne i trombona. 

Muzička školaje iz Novog Kneževca imala je dva predstavnika na instrumentu krilnica, koji je srodan sa trubom, ima širi korpus i mekši ton, Dušan Cvejanov iz Srpskog Krstura, učenika prvog razreda i VojislavaNeckova, učenika trećeg razreda. Ove godine su, kao predhodnih, naši učenici imali zapažene rezultate. Dušan Cvejanov je osvojio drugu nagradu u svojoj kategoriji, a Vojislav Neckov treću, obojca su učenici u klasi nastavnika Zorana Ilića.  

Njihov nastavnik kaže da sviranje trube, odnosno krlnice iziskuje i vežbu disanja i da bez toga, bez obzira na talenat i rad, uspeha nema. Ove godine naša škola po četrnaesti put nastupa na ovom takmičenju, prvi put 1995. godine. Zoran Ilić je tada vodio Nenada Kneževića, sada absolventa fakulteta Muzičkih umetnosti koji je tada osvojio nagardau sa 100 maksimalnih poena. 

Izvor: Novokneževačke Novine | D.K.Popov | Maj 2009
 

  © 2009 www.krstur.com