LjudiHome

...o selu, žiteljima, njihovim životima


МИЛЕНА ЂЕРИЋ ИЗ СРПСКОГ КРСТУРА, ПРВАКИЊА ДРЖАВЕ

ЏУДО ПОБЕДЕ


Седмогодишња спортискиња ниже медаље

Заиграли су Дамјану Ђерићу и срце и јабучица када је његова седмогодишња кћерка Милена средином октобра својила првенство Србије за полетарце до 22 килограма. Бор је био домаћин џудистима, а из Српског Крстура су се поред Милене и Дамјана по одличје упутили још мајка Гордана и неизбежни тренер Џудо клуба "Змај" Иштван Готхенц.

- Више волим да победим, отворено прича државна првакиња која је током две године тренирања освојила девет медаља, од којих јој је најдраже борско "злато".

Медаља јој је утолико дража пошто је у финалу у Бору победила три године старију такмичарку из Панчева од које је изгубила у полуфиналу Војвођанског првенства.
- Сад смо један - један, задовољна је Милена.

Мама Гордана објашњава да је било потребно време у ком се њихова кћерка јединица навикавала и на поразе.
- Не бих знала да објасним зашто, али волим џудо. Тренер није строг, а ни вежбање ми није напорно. Пре две године сам пошла да гледам тренинге и допало ми се, објашњава Милена која је за сада стигла до оранж појаса.
Родом Мостарац, отац Дамјан је стицајем несрећних ратних околности стигао у избегличко насеље у Српском Крстуру 1994. Док је супругу Гордану, која потиче из Смедеревске Паланке, упознао у болници за инвалиде ампутирце - у Београду. Венчали су се у Српском Крстуру 1999. године, тако да север Баната с правом доживљавају као свој дом. Гордана је, у међувремену, код нас стекла и диплому инжењера информатике.
- Шта бих био, него Крстурац, с поносом каже Дамјан.
Мама је више пута искусила значај Милениних победа на турнирима, док је тата са великим узбуђењем први пут пратио тек џудо надметање у Бору.
Примерна ученица првог разреда Милена Ђерић обожава џудо, школу и игру, како и приличи њеним годинама.

 

Milena Đerić, džudistkinja iz Srpskog Krstura 

PRVAK DRŽAVE 

  Okitila se Milena Đerić, član našeg džuda kluba „ZMAJ“, zlatnom medaljom i titulom prvaka države na Prvenstvu Srbije za poletarce, organizovanom 22. oktobra 2006. god. U Boru. Pod vođstvom trenera Ištvana Gothenca sedmogodišnja džudistkinja je bila najbolja u kategoriji takmičara do 22 klograma.

 - To je najveći uspeh koji je klub ostvario tokom 3,5 godine postojanja, kaže predsednik Rajko Todorović. – Do sada smo beležili medalje na turnirima, a vreme priznanja i titula tek dolazi.

 

 

 

  © 2005 www.krstur.com  created by Veca & Miško