Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima


NAŠ SUGRAĐANIN BRANKO JEGDIĆ DOBIO
PRIZNANJE OPŠTINE

Povodom Dana opštine Novi Kneževac, 21.juna na svečanoj sednici Skupštine opštine, naš sugrađanin Branko Jegdić dobio je posebno priznanje u vidu plakete. U obrazloženju koje je dato na samoj sednici je navedeno, da se on počeo baviti specifičnom, ali izazovnom granom stočarstva-kozarstvom 1997 godine. Godinama,zajedno sa suprugom Vidom, vrši selekciju
i stvara osnovno stado, koje sada broji oko sto odraslih grla i jaradi.

Stado čine isključivo alpske koze i po tome je jedinstveno u celoj državi. Sve koze su matičene, imaju svoje pedigree, o čemu stalno vrši nadzor, ali I pruža pomoć u selekciji ali I podizanju kvaliteta, Poljoprivredna stanica Kikinda I Poljoprivredni fakultet Novi Sad. Ali, svakako Brankovo iskustvo I znanje su nezamenljivi.

O njegovom znanju i umeću iz ove oblasti stočarstva govore i mnoga priznanja, pehari i medalje, članci u našoj i stranoj štampi, ali za ovaj posao vezuje ga, pre svega,-ljubav prema ovim životinjama, sa kojima je praktično 24 sata. Naravno o nekoj posebnoj zaradi nema ni govora.

Ali i pored toga, Branko uz podršku supruge, planira nova ulaganja u proširenje farme, izgradnju objekata za preradu mleka-sirnicu, i nada se boljim vremenima.

Više o Branku

Popov Luka | Jun 2010

 

  © 2010 www.krstur.com