Ljudi | Home

...o selu, žiteljima, njihovim životima


POSLASTIČARNICA «MILENA»


Nakon svečanog otvaranja Dom Mladih u Srpskom Krsturu počeo je sa radom 18.07.2006. godine. Prostorije doma su namenjene za okupljanje mladih ali uzabranu točenja alkoholnih pića, sve u cilju vaspitnog programa omladine. Na osnovu konkursa o izdavanju lokala u zakup u domu se otvorila poslatičarnica.
Vlasnik je gospođa Ankica Orčić iz Ljutova kod Subotice, koja dugo godina živi u Đali i bavi se ugostiteljskom delatnošću.

Poslastičarnica «MILENA» za sad aima najveću posećenost od strane dece nižih uzrasta.
- Ovakav vid davanja usluga je davno zaboravljen i meštzani se polako navikavaju – kaže gospođa Ankica. Naša Ankica, kako je dec azovu, se baš trudi da atmosfera u lokalu bude na zavidnom nivou.

Tako se u poslastičarnici osim slatkog zadovoljstva, soka a za starije i razne vrste kafe, može pogledati i neki crtać pa i predstava. Poznata glumica Snežana Jakšić-Čonić iz subotičkog kamernog pozorišta je nedavno davala predstavu «PAJKICA». Gostovanje se ponovo očekuje 18.11. sa predstavom «RAZBOLE SE LISICA» sa kompletnom pozorišnom grupom.


Gospođa Ankica radi i kako prosvetni radnik u srednjoj školi, predaje ugostiteljstvo sa praktičnom nastavom, tim putem pokušava da razvije ljubav prema tom poslu kod svojih učenika. Osim toga iz humanih razloga odgaja devojčicu bez roditeljskog staranja, po kojoj se poslastičarnica i zove.

Neumorng duha i puna kreativnih ideja već planira gilice u lokalu pa uskoro i piceriju, sa rečima – Što da ne, nema veze što je ovo selo, omladini treba izaći u susret.

Činjenica je da nam sela polako odumiru, svaki trud da se revtalizuju nailaze na pohvale, sve što vodi ka tom cilju treba nagraditi.

Tekst: Brzak Obrenka
 

 

  © 2005 www.krstur.com  created by Veca & Miško