Ljudi | Home

...iz okoline


Старо пријатељство потврђено и на крову куће

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Пријатељи су приредили несвакидашње изненађење Милени и Данету Бајићу из Новог Кнежевца, јер док су прошле суботе били на послу, на њиховој породичној кући заменили су кров !

Изненађење су припремали дуже време, а у суботу ујутру, чим су Милена и Дане отишли на посао, сви су били на окупу. Брзо су се пред кућом на углу Занатлијске и Толстојеве улице нашли нови цреп и дрвена грађа и одмах су се сви дали на скидање старог црепа и летвица и постављање новог крова.

- На пумпи где радим у току дана навраћали су моји пријатељи, ничим не одајући да је код куће градилиште. На истеку радног времена другар Давор је дошао по мене, а по супругу другарица Јаца. И то није било необично, јер се дешавало да некада Давор наврати, па пре одласка кући свратимо негде на пиће. Тек када ме је на повратку кући замолио да ставим капу преко очију и да је скинем када ми каже, то ми је било чудно и био сам свестан да се нешто спрема. Довезли су нас кући у исто време и када су мени скинули капу са главе а супрузи шал повезан преко очију, видели смо велико и пријатно изненађење - испричао је Дане.

У пријатељској акцији изненађења учествовало је петнаестак другара и комшија. Живица Шљапић, иако кум Бајићевима, међу последњим је сазнао за организацију посла и одмах се прикључио.

- У току акције се стално радило, долазило и одлазило, јер је свима било стало да се нови кров постави док су домаћини на послу, а посебан  допринос дао је другар Оскар Ковач, који се доста разуме у мајсторлук - наглашава Шљапић.

Учесник акције Иштван Рице напомиње да су сви дали све од себе, већ како су прилике на градилишту захтевале.

- Нама је драго што је све успело и да смо пријатно изненадили породицу Бајић, па нам је сада пуно срце на месту. Наш пример може да послужи и другима у решавању проблема, јер као да смо заборавили како су некада родбина, пријатељи и комшије на мобу одрађивали многе послове - каже Давор Николин.

24. октобар 2013.год Милорад Митровић
 

  2013 www.krstur.com