Lovci | Galerija | Naslovna

Aktivnosti 2008
 
БИЛТЕН VI / 2008

ЛОВАЧКО
УДРУЖЕЊЕ ”СРНДАЋ” МЕЂУ НАЈБОЉИМА У ВОЈВОДИНИ

Представници Ловачког савеза Војводине уручили значајна признања овдашњим ловцима

Свечана седница Управног одбора Ловачког удружења ”Срндаћ” уприличена је прошле суботе у Српском Крстуру. Захваљујући гостопримству српскокрстурског ЛД ”Зец” приређен је ловачки доручак , лов и свечани ручак, у присуству званичника из Ловачког савеза Војводине: потпредседника Живорада Брзака, стручног сарадника Милана Новкова и сарадника за правна питања Ненада Сувајџића.

Како је том приликом нагласио председник ЛУ ”Срндаћ” Јован Бачикин свечаност је уприличена поводом доделе признања ЛСВ заслужним ловцима, који су се у протеклом периоду истакли како по раду, тако и по дисциплини.

Ловцима су признања уручили Живорад Брзак и Милан Новков, у име Ловачког савеза Војводине, нагласивши да је ЛУ ”Срндаћ” међу најбољима у Покрајини.
Највеће признање ЛСВ у виду плакете добио је Драгослав Мирић, а златне ордене: Витомир Мирков, Душан Илкић и Милош Теофанов. Сребрни ордени су уручени: Александру Живковом, Корнелију Станковом, Јовану Рајићу, Милану Петковићу, Ђурици Радином и Зорану Радићу. Док су бронзане ордене примили: Петар Васиљевић, Томислав Вујовић и Веселин Јанчић.

У име награђених захвалио се Јован Рајић, нагласивши да су признања резултат рада удружења у целини и сваког друштва понаособ. - И даље ћемо радити као и до сада, рекао је Рајић. - А, најважније је да очувамо заједништво и добре другарске односе унутар ЛУ ”Срндаћ” и међу друштвима.

Извор: Новокнежевачке Новине З.У. | Новембар 2008

 
BILTEN V / 2008

Nova čeka u našem lovištu

Usled velike prisutnosti i još češćih susreta sa popularnom ``crnom divljaci``, lovci LD``ZEC`` su podigli visoku čeku u rudini ``PANTA``.
 
U samoj akciji pravljenja čeke, pored glavnog lovnika Cvejanov Radenka - Beke i lovočuvara Nađ Đerđa - Budara, učestvovali su i lovci:
Šećerov Dušan - Kidžulan, Kalinić Toma, Popov Duško - Šutan,
Stanković Siniša i Vladimir Ilkić - Švaba.

Isti su, u blizini čeke napravili hranilicu za visoku i sitnu divljač i soliste za srneću divljac.
U planu LD``ZEC`` je podizanje još dve visoke čeke u rudini ``VRBOVITA BARA``.

Vladimir Ilkić - Švaba | 03.11.2008

 

BILTEN IV / 2008

Svinja od 120 KG
 | Galerija

U roku od dve nedelje odstreljena je druga divlja svinja u našem lovištu koje ima skoro 6000 hektara. Na teren je drugog novembra izašlo 25 lovaca, koji su pored 30 fazana i dve lisice odstrelili drugu svinju.


U rudini "Vrbovita Bara", nedaleko od mesta gde je nedavno ulovljen kapitalac od 110kg, su lovci Radenko Cvejanov - Beka i Toma Kalinić
ulovili uz pomoc pasa Boleta divlju svinju, teška oko 120kg.


Milan Tanackov - Pogodar | 02.11.2008

 

Bilten III / 2008

Uspešan početak lovne sezone u Srpskom Krsturu | Galerija

Zvanično, lov na zeca i fazana počinje 15. oktobra, a prvi dan lova za članove Lovačkog društva „ZEC“ je nedelja, 19. oktobar. Naša grupa lovac izašla je u 8h na teren i vratila se posle 13h u selo, a izašlo je 33 lovaca. 

Tog dana su naši lovci su imali uspešan lov, pored 60 fazana, i jedne lisice, grupa lovaca odstrelila je divlju svinju od oko 100 kg na područiju između Krstura i Banatskog Aranđelova na terenu koje je poznato među meštanima kao
KOD PANTE. 

- Svinja je od jednom izašla iz kanala, pa smo nas pet lovaca odmah počeli zajedno da pucamo. Svinja je posle 50 metara pala ispred našeg lovnika Batuša – veli Vita Popov Šutan, koji je prošle godine u blizini sam ulovio svinju kapitalca od preko 110kg. 

Grupa lovaca koja je taj dan ulovila svinju čine: Šećerov Nenad – Vuna
(koji je prvi pucao), Stankov Kornelije – Batuš, Vitomir Popov – Šutan
, Miloš Jegdić – Purka i Slobodan Tolmačev - Boba. Naravno su posle tog kapitalnog odstrela od strane drugih lovaca poneki bili „kršteni“. 

Prvi lovni dan je  tradicionalno obeležen zajedničkim fruštukom, a završio se uz kotlić dobre riblje čorbe, koju je spremio naš lokalni gurman Milan Petković - Brka, u našem novom domu. Tako da je prvi lovni dan završen uz druženju i pripovedanju. DOBAR POGLED !

T.M. | 21.10.2008

 

Bilten II / 2008

Lovačko društvo ZEC iz Srpskog Krstura organizovao je Godišnju
skupštinu. Galerja

U subotu 7. juna 2008. god. u prostorijama Lovačkog društva “ZEC“ održana je redovna godišnja skupština ovog udruženja, a predsedavao je predsednik Mirkov Vitomir.

Nakon završene lovne sezone 2007, ovo je bila prilika da se sumiraju rezultati.
Podnet je izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prošlu godinu, kao i predlog finansijskog plana za ovu godinu. U izveštaju o radu za prošlu godinu, koji je podneo sekretar Udruženja Ilkić Dušan, istaknuta je odlična saradnja svih društava na uzgoju, zaštiti i lovu divljači, kao i mnogobrojne aktivnosti Upravnog odbora na koordinaciji rada Udruženja, nabavci divljači, uništavanja štetočina, zaštite životne sredine, organizaciji lovnog turizma, izgradnja i adaptacija novog lovaćkog doma ... U izveštaju je istaknuta i dobra saradnja sa lokalnom samoupravom i meštanima.

Donet je zaključak da je sezona bila više nego uspešna, urađeno je mnogo poslova zastalih iz prethodnog perioda, pokrenute su mnoge akcije koje za cilj imaju edukaciju i druženje lovaca, poboljsanje stanišnih uslova za divljac i stvaranje pozitivnih uslova da naredna sezona bude još bolja i uspešnija.

U novom domu prisustovali su pored naših lovaca i gosti iz obližnih mesta, a kao specijnlni gosti Zoran Belić predsednik LU Kikinda i predstavnik iz Lovačkog Saveza Vojvodine Milenko Zeremski koji je istekao dobro saradnju sa Krsturcima.

T.M. | 12.06.2008
 

Bilten I / 2008

U periodu od 25.12.2007 do 11.01.2008. godine lovci iz Srpskog Krstura u šest navrata, zbog niskih temperatura i snežnog pokrivača, izvršili su akciju prehrane divljači.

U ataru površine 5135ha gde domaćinski gazduju, ubacili su hranelice: 3800 kg kukuruza u klipu, 700 kg lomljenog zrna pšenice i 250 kg kamene soli.

Divljač je posle treće akcije prehrane nestrpljivo čekala da se lovci udalje od hranelica a ona utoli glad.

Aleksandar Živkov | 11.01.2008.god
 

 

  © 2008 www.krstur.com