Omladina | Home

Omladina - GREEN FEST INĐIJA - 26.06.2007. god. - Koncert grupe RED HOT CHILLI PEPPERS

Red Hot Chili Peppers u Inđiji

 Jedan od najpopularnijih bendova današnjice „Red Hot Chili Peppers“, nastupio je 26. juna u Inđiji, pored autoputa između Novog Sada i Beograda.

 

Na ovom događaju, koji se održava pod imenom „Green fest“, a koji organizuju "State of Exit", Live Nation i kompanija Karlsberg, pored „Pepersa“ sviraće i britanski indi pop bend „Kasabian“, i ovdašnjoj publici dobro poznati izvođači Kiril, Edo Maajka i Ritam nereda. 

Koncert u Inđiji, biće jedini nastup benda "Red Hot Chili Peppers" u jugoistočnoj Evropi ove godine, a pored "Green Festa" muzički velikani će tokom Evropske turneje u junu i julu nastupiti u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Italiji, Holandiji i Španiji.  

Nastup "RHCP" će biti poseban doživljaj i zbog toga što kompletnu produkciju koncerta rade sami a bina na kojoj će nastupiti biće doneta specijalno za ovu priliku iz Belgije.

 

Bina za ovaj događaj visoka je 18, a široka 60 metara, i korišćena je na Svetskom prvenstvu u fudbalu i Olimpijskim igrama.

Pepersi, pljusak, gužva 

Posle koncerta kaliformijskog benda Red Hot Chili Pepers-a u Inđiji je nastao pravi saobraćajni kolaps. Veliki broj posetilaca koncerta ostao je zaglavljen na parkingu kod arene u Inđiji, a gužva se raščistila se tek posle 4 sata ujutro.  

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić je rekao da su haos nastao na parkingu i izlazima iz Inđije, očekivani s obzirom na to da je na koncertu bilo, prema njegovoj proceni, preko 100.000 ljudi, koji su uglavnom došli svojim automobilima.

U Arenu, koja se nalazi tri i po kilometra od Inđije, posetioci su počeli da pristižu još u ranim jutarnjim časovima, iz različitih krajeva Srbije - vozovima, autobusima ali i organizovanim prevozom.  

U 19.30 časova nadomak Arene u Inđiji, sleteo je helikopter u kojem su se nalazili članovi benda " Red Hot Chili Pepers ", koji su se zatim u zatamnjenom kombiju odvezli iza scene. Koncert je počeo izvođenjem pesme "Can't Stop" što je izazvalo oduševljenje u publici.  

Svirka je trajala oko sat i 20 minuta uključujući jednu pesmu na bis. Ogorčeni fanovi, kada su saznali da neće biti drugog bisa reagovali su zvižducima i bacanjem plastičnih flaša na binu.

 Međutim, neposredno po završetku koncerta, u Inđiji je pala jaka kiša koja je izazvala težak saobraćajni kolaps.  

Veliki broj fanova, ostao je zaglavljen na parkingu kod arene, a gužva na parkingu raščistila se tek posle 4 sata ujutro, a na parkingu nije bilo dovoljno saobraćajnih policajaca, koji je trebalo da regulišu izlaz sa parkinga kod arene.  

Problema je bilo i sa brojem vozova i autobusa, a poslednji putnici na železničkoj stanici u Inđiji u voz su se ukrcali takođe posle 4 sata.  

Prema podacima zdravstvenih službi na terenu, zdravstveno je zbrinuto oko 100 ljudi zbog iscrpljenosti i dehridracije. Nije bilo težih povreda niti incidenata.  

Iako su organizatori apelovali na posetioce da na koncert krenu pre 18.00 časova gužva na prilaznim putevima Inđiji počela je ipak da se stvara upravo u to vreme, dok su gužve na prilaznim putevima od Inđije do Arene počele oko 14 časova.  

Rajko Božić, portparol Egzita, je rekao da su se organizatori festivala potrudili da i oko 40 osoba sa invaliditetom na koncertu nađu mesto.  

"Mi smo dali sve od sebe da osobe sa invaliditetom mogu da prate taj veliki događaj bez prepreka, kao i svi drugi posetioci. U saradnji sa Savezom studenata sa invaliditetom na Novosadskom univerzitetu napravili smo odgovarajuće tribine"

Izvor: B92.net

Saša, Saša, Saša, Boris, Radovan, Milan

   © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško