Omladina | Naslovna

 Novi Zeland - Srbija - Priprema za SP u Južnoj Africi 2010
Klagenfurt | 29.05.2010. god.


Опомена у правом тренутку

Репрезентативци Србије и селектор Радомир Антић сложни су у изјавама да је пораз од Новог Зеланда (0:1) опомена у правом тренутку.Србија је у склопу припрема за Светско првенство (од 11. јуна до 11. јула) поражена у аустријском Клагенфурту од репрезентације Новог Зеланда резултатом 1:0.Селектор орлова Радомир Антић и пре утакмице истакао је да резултат на првом контролном мечу није био у првом плану.
- Мислим да смо у склааду са нашим жељама одиграли једну захтевну утакмицу и да ћемо извући доста користи из свега овога. Имали смо испред себе тренутно спремнијег противника, који је имао изузетне аспирације у пријатељском мечу - рекао је после дуела Антић.
Он је додао да Србија није имала завршницу што је у овој фази припрема можда и нормално.
- Наш програм је зацртан и радимо све на томе да 13. јуна против Гане будемо у најбољој форми - истакао је селектор.

Са њим се слижио и Ненад Милијаш.
- Ово је припремна утакмица коју смо одиграли после неколико јаких тренинга и дугачког путовања. Није нам драго што смо изгубили меч, али мислим да смо урадили оно што је требало да урадимо на овој утакмици. Покушавали смо, створили доста шанси... Нисмо успели да постигнемо гол, али смо се држали наше игре паса - нагласио је Милијаш.
Везиста Вулвса похвалио је игру противника.
- Они су одиграли добру утакмицу и после једне наше грешке постигли гол. Нисмо успели да се вратимо, али боље сад да изгубимо него касније.
Репрезентативци Србије имали су велику подршку навијача у Клагенфурту, али су били разочарани њиховим понашењем пред крај меча, када је утакмица у пар наврата морала да буде прекинута.
- Нико од нас, ни од ривала није заслужио овакво понашање навијача и да оваква слика о нама и нашим људима који живе у иностранству иде у свет. Надам се да се то више неће поновити - рекао је Милијаш.
Никола Жигић био је наш најопсанији играч, али и поред неколико прилика није успео да се упише у стрелце. Нови нападач Бирмингема такође се сложио да је пораз дошао у право време.
- Доживели смо пораз у право време. Видели смо колико снаге имамо. Парирали смо доброј екипи Новог Зеланда, били сасечени примљеним голом, па и поразом, али имамо доста времена да поправимо лоше ствари - рекао је Жигић.

МАРКО ПАНТЕЛИЋ, РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ СРБИЈЕ
Ако победимо Гану...

Играч за кога нема предаје ни у моментима када његов тим губи, који сваки атом снаге подређује колективу, али поседује и изванредне способности да реши утакмицу је Марко Пантелић, нападач наше националне селекције. Посао овог дугокосог играча је да постиже голове, а он то ради без много мука и са задовољством. Зато га публика и воли, било да је она из клубова у којима је играо или је она која свим срцем навија за орлове. Марка једино не могу да смисле противнички навијачи, а искрено се надамо да ће га „замрзети“ и навијачи из Гане, Немачке и Аустралије, бар за почетак. Велики је емотивац, много воли своју државу, али је спортсмен и када губи и када побеђује. Било је и биће бољих голгетара у нашој репрезентацији, али играча који са толико енергије улази у сваки меч мало је, на прсте једне руке могу да се наброје.
- Сви смо се поптпуно окренули Јужној Африци и све приче из прошлости више немају никакав значај - јасан је популарни Панта.
Играо си у Бундес лиги и логично је да добро познајеш већину немачкох репрезентативаца, међутим, Србија први меч игра са Ганом.
- Сматрам да ће исход утакмице са ганом оредити нашу даљу судбину на Мондијалу. Код Немаца се све зна, како играју, како се боре, колико суистрајни и упорни.Ту нема никаквих тајни, а заиста ми је жао што се Балак повредио, спортиста сам и знам како би мени било да ми се тако нешто не дај боже догодило. Мислим да је наш тим квалитетнији у овом тренутку од немачког, с тим што треба да потврдимо на терену.
Да ли је предност Гане та што је води Милован Рајевац?
- Рајевац је добар човек, велики господин и сјајан тренер. Но, на терену играју фудбалери, а нисам баш сигуран да Рајевац може да предвиди баш све шта ћемо ми играти.
Амбиције наших навијача из дана у дан расту.
- То се једноставно осећа у земљи и свуда тамо где је у иностранству већа заједница наших људи. Важно је да будемо сви здрави, а ако победимо Гану сва врата нам се отварају - истакао је Пантелић.

Дневник | Н. Јоњев

 

  © 2010 www.krstur.com