KUD MILAN AJVAZ | Naslovna

krstur.com > SPECIJAL 2007 > VI. FESTIVAL FOLKLORA

Galerija I | Galerija II


U SRPSKOM KRSTURU ODRŽAN  "VI.FESTIVAL FOLKLORA" 

    Proteklog vikenda, tačnije u subotu, 30.juna u Srpskom Krsturu je održan "VI.FESTIVAL FOLKLORA".

  Na Festivalu su učestvovali: Domaćini KUD "Milan Ajvaz" Srpski Krstur, KUD "Mladost" Zaječar, KUD "Tisađenđe" Novi Kneževac, KUD "Vuk Karadžić" Sanad, KUD "Sveti Sava" Čoka sa foklornom grupom i grupom pevača, Tamburaški orkestar "Lale" Novi Kneževac, KUD "Brile" Beočin, KUD "Oro" Beograd i KUD "Izvor" Nakovo.

Festival je zvanično otvorio Predsednik Mesne zajednice Srpski Krstur Radovan Jančić, a igrom "Srpkinja" deca zabavišta "Maslačak" iz Srpskog Krstura.

  Višednevni gosti  domaćina iz Srpskog Krstura bili su članovi KUD-a "Mladost" iz Zaječara.

 
Oni su stigli u petak 29.juna oko 20 časova i priređen im je doček. Smešteni su po porodicama domaćina, a pojedinim Zaječarcima ovo nije bio prvi put da dolaze u Srpski Krstur. Sećaju se saradnje od pre desetak godina, koja je eto najzad obnovljena.
 
  Ispraćaj gostiju iz Zaječara bio je u nedelju, 1.jula oko 13 časova, naravno rastanci uvek teško padaju pa su se mogle videti i suze. Uz srećan put gostima, prihvatili smo poziv da članovi KUD-a "Milan Ajvaz" budu gosti (uzvrate posetu) prijateljima iz Zaječara početkom septembra ove godine.

  Može se reći da je Festival protekao onako kako je bilo i planirano, dobro i uspešno.
Pre zvaničnog dela Festivala upriličen je defile učesnika centrom Srpskog Krstura. Program se održao u sali Doma kulture pred oko 320 gledalaca.

Program je trajao dva i po sata i bila je propraćen gromkim aplauzima  - svaka tačka, bilo da je muzička, pevačka ili folklorna.
Najviše aplauza dobila je folklorna grupa KUD "Oro" iz Beograda koji su oduševili mnogobrojnu publiku.

    Nakon programa zabava za igrače upriličena je u školskom dvorištu uz rok grupu a za starije (za goste  i za rukovodioce folklornih grupa) u fiskulturnoj sali škole uz narodnu muziku.

Zabava i veselje trajali su do ranih jutarnjih sati. Učesnicima Festivala podeljene su zahvalnice i monografije opštine Novi Kneževac i Severno-banatskog okruga.
 

    Još jedna vredna i lepa manifestacija održala se u našem malom mestu..... sigurno će ih biti još dosta.

   Hvala svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije, hvala ansamblima i grupama koji su se odazvali pozivu i na Festivalu učestvovali, a veliko hvala svim porodicama koje su primile goste iz Zaječara.

  Posebno se zahvaljujemo porodicama:
Živkov Jaši i Bosiljki, Šećerov  Prodici i Ljilji, Popov Sredoji i Olglici, Majer Stevanu i Milinki....
  

                                                                            Luka Popov, 03.07.2007. god

KUD "Brile" - Beočin

 

 

 


KUD "Oro" - Beograd
 
KUD "Izvor" - Nakovo
 


kliknite na slike

  © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško