Aktivnosti 2006 | Aktivnosti 2007 | Galerija | Nazad | Home

Aktivnosti 2008. god.  
Septembar 2008
III SOMIJADA

Za razliku od zadnje dve godine, kada se Somijada održavala u školskom dvorištu OŠ. “J.J.Zmaj”, za ovu godinu su se organizatori potrudili, pa se ona održala u kampu udruženja “USR Sv.Sava”. Ova promena je prihvaćena veoma lepo, tako da se Somijada održala 6.septembra.

Kao što je bilo predviđeno, pecanje soma sa obale je počelo u 7 časova. Prijavilo se 18 ekipa, koje su imale pravo da odaberu da li će pecati sa obale ili iz čamca. Svo vreme takmičenje (do 14h) je nadgledao Ubori Šandor, kontrolor iz Novog Kneževca i ovog puta mu se zahvaljujemo jer je pazio da sve bude regularno .. 

Jul 2008
UHVAĆEN SOM KAPITALAC

Liga rekorda u USR “Sveti Sava” dobija nove kapitalne primerke.
17. jula 2008. godine je u Tisi, kod Čačkaša, sportski ribolovac Dušan Šećerov - Tula ulovio soma težine 21 kilograma i 330 grama, dužine 146 centimetara.

Borba je trajala je oko pola sata, a Šećerova je som odvukao niz Tise oko 200 metara, pa je u njegovom izvlačenju pomogao još jedan ribolovac.
Som kapitalac uhvaćen je na kedera,
a prema Dušanovim rečima, to mu je najveći dosadašnji ulov.

 

Februar 2008
ODRŽANA
GODIŠNJA SKUPŠTINA RIBOLOVACA

Godišnja Skupština Udruženja sportskih ribolovaca "Sv.Sava" održana je 23.februara od 18 časova u prostorijama Osnovne škole u Srpskom Krsturu. Na ovoj Skupštini je izabran novi sastav Upravnog odbora udruženja od 11 članova : Radakov Ivan, Branko Ostojić, Naser Nimani, Kerleta Miodrag, Ristović Jovan i Radakov Dejan - svi iz Subotice a iz našeg mesta Srpskog Krstura u Upravni odor su izabrani: Dušan Šećerov, Milovan Radulov, Dragojlo Vasiljević, Miloje Bečejski i Uroš Savić sa mandatom od dve naredne godine.

Novoizabrani članovi Upravnog odbora izabraće svog predsednika na prvoj narednoj sednici Upravnog odbora.Izbor novog Predsednika udruženja vršiće se naredne-redovne izborne godine.

Na ovoj sednici je konstatovano da je zbog odredjenih previranja, nesloge pa i svađe u Upravnom odboru, pogotovu tokom prosle 2007 godine došlo do osipanja članova,mahom iz Subotice, da pojedini bivši članovi žele da osnuju novo Udruženje, ali , i pored toga će se udruženje potruditi da se broj članova u toku ove goidne značajno poveća.

Podmlatku udruženja, pionirima i omladincima koji su odlazili u toku pročle goidne u školu ribolova i na takmičenja, predsednik Udruženja Sava Krstin uručio je zahvalnice, a dobili su ih: Aleksandar Dražić, Nikola Stijović, Joca Sečej, Nenad Dražić i Siniša Popov.
Na Skupštini su izabrana i 3 člana u Disciplinsku komisiju a to su : Ljubomir Marjanov, Djurica Savić I Milan Tolmačev, a određena je i članarina za 2008 godinu u iznosu od 500,00 dinara.

Usvojen je završni račun i Izveštaj o radu za 2007, kao i Plan rada i finansijski plan Udruženja za 2008 godinu. Jedna od većih manifestacija u 2008 godini biće organizacija "Somijade 2008"- 23.avgusta.

Popov Luka

   

  © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško