USR Sveti Sava | Naslovna

Somijada 2009  

Sad već tradicionalna,četvrta “Somijada” po redu je zatvorila leto u Srpskom Krsturu. Pod organizacijom USR-a Sveti Sava pripremljeno je takmičenje u pecanju soma sa obale i kuvanju riblje čorbe.

U prepodnevnim časovima,15 ekipa takmičara su pecali somove sa obale i iz čamca. Vreme je posluzilo ali nažalost,ulova nije bilo. Nijedan takmičar nije imao sreće da baš on ulovi najvećeg ili u ovom slučaju jedinog soma. Nakon isteka vremena predviđenog za pecanje, takmičari su se okupili u kampu udruženja i sporazumno podelili nagrade. Svaki takmičar je imao svoj broj (od 1-15),koji je žrebom izvučen,tako da je na ovaj nacin podeljeno 8 nagrada koje su bile pripremljene za prva tri mesta. To su bili štapovi za pecanje,mašinice i ostali pribor za pecanje. Svi takmičari su dobili kape sa natpisom “Somijada 2009”, kao i majice jednog od sponzora ovog takmičenja.

Kraj pecanja je proslavljen uz pasulj,piće i muziku. U poslepodnevnim časovima, ekipe za kuvanje su počele da pristižu i pripremaju se za takmičenje. Bilo je takmičara iz Subotice, Bačke Palanke, susedne Đale ali i iz Krstura. 23 ekipe su uplatom kotizacije dobile ogrev i ribu.

U 18:30 su izabrana prva tri mesta, od strane sudija Kerlete Miodraga iz Subotice, Sarapa Georga iz Đale i Suic Marka iz Bačke Palanke. Izmedju 23 prelepe čorbe izabrane su najbolje. Prvo mesto je zauzeo Radovan Suic (B.Palanka), drugo mesto ekipa koja se zvala “Parni valjak” (Subotica), a treće mesto je zauzeo Cvetko Dimić (takođe B. Palanka). Nagrade su bile kotlići za kuvanje riblje čorbe.

Posećenost je bila velika i svi takmičari ali i posetioci su se veoma lepo proveli uz muziku i piće,a zabava je trajala do kasnih sati. Ovim putem,članovi udruženja sportskih ribolovaca žele da se zahvale posetiocima, takmičarima a posebno sponzorima “Somijade”, koji su sve ovo omogućili.

Ksenjia Krstin | Avgust 2009
 

GALERIJA

 

 

Somijada 2009  


U sklopu organizovanja „Leta u Srpskom Krsturu 2009“ pored raznih sportskih i zabavnih manifestacija je i sad već tradicionalna „SOMIJADA“.

Ovo će biti 4. leto kada će pecaroši kao i ljubitelji riblje čorbe moći da uživaju u hvatanju somova sa obale i u popodnevnom kuvanju čorbe.

Članovi Udruženja Sportskih Ribolovaca „Sveti Sava“ će se potruditi da i ovogodišnja SOMIJADA bude veoma lepo organizovana. Tačan datum je krajem avgusta, tačnije SUBOTA 22. avgust 2009 ( Udruženje zadržava prava na menjenju datuma ! ).

Pozivamo sve zainteresovane da dođu, da nas posete i jedan uživaju u prirodi i čarima reke Tise. Pored dobrog provoda takmičare će očekivati kao i predhodnih godina lepe novčane nagrade, diplome, pribor za pecanje i kotlić.

Ksenjia Krstin | Jul 2009
  

 

Sve detaljne informacije možete dobiti na broj:
064 - 636 99 48 - Sava Krstin - Žeža
063 - 503 641 - Ivan Radakov - Kisa
ili 0230 – 82 055 kod Popov Luke
 

 

  © 2009 www.krstur.com