USR Sveti Sava | Home

Udruženje Sportskih Ribolovaca SVETI SAVA

 


SOMIJADA 2006 - ZLATNI KOTLIĆ

Tokom manifestacije "Leto u Srpskom Krsturu", 26-tog avgusta, održano je i takmičenje u pecanju somova na Tisi, kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Naziv manifestacije je "SOMIJADA, ZLATNI KOTLIĆ 2006", a organizator Udruženje sportskih ribolovaca "Sveti Sava" iz Srpskog Krstura.
Pecanje somova je počelo u 7,30h. Ukupno je bilo prijavljeno 13 takmičara. Takmičenje je trajalo do 15,00h.

 

U ulogama sudija su se našli Marković Dragan, Nikolin Miloš i Zorić Željko.
Fond nagrada je bio veoma bogat .Za prvo mesto nagrada je bila medalja, 150 evra, štap za pecanje sa kompletnim priborom i 7 dana boravka, za dve osobe, na jednom od splavova udruženja. Ovu vrednu nagradu je osvojio Trifunovic Željko iz Subotice.
Drugo mesto je osvojio Ivanov Jeresko zvani "Braša" iz Srpskog Krstura. Njemu je pripala medalja, 100 evra, štap za pecanje i 5 dana boravka na jednom od splavova udruženja .
Treče mesto je pripalo Mazinjanin Stevanu iz Novog Sada. Njemu je pripala i medalja, 50 evra i mašinica .

Posle pecanja, na red je stiglo i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Ekipe su se okupile u školskom dvorištu. Bilo je ukupno 10 takmičarskih ekipa. Medju takmičarskim ekipama, bila je i ekipa sportskih ribolovaca "Šaran" iz Bačke Palanke. Udruzenje "Šaran" iz Backe Palanke je pobratimsko udruženje sa udruženjem "Sveti Sava" iz Srpskog Krstura.

Prvo mesto je osvojila Petrović Vesna, uz saradnju Uverić Jadranke. Pobednička ekipa je iz Subotice. Nagrada za najbolje kuvarice je iznosila 100 evra i kotlić od 12 litara.


Drugo mesto je osvojio Sujić Marko, takođe iz Subotice. Njemu je pripala nagrada od 50 evra i kotlić od 8 litara.
Treće mesto, 3000 dinara i kotlić od 6 litara pripalo je takođe Subotičanu Stupar Milanu.
Da napomenemo da je ocenjivanje corbe obavljala komisija sastavljena od 4 republička degustatora.
Posle dodele nagrada, dodeljene su i diplome i zahvalnice članovima U.S.R.
Svim takmičarima, posetiocima i članovima udruženja ,podeljene su majice sa natpisima. Ceo događaj je potrajao do posle ponoći, uz muziku, piće i riblju čorbu. Više od 300 gostiju i posetilaca je na kraju dalo obećanje da ce doći i sledeće godine, na još veću i bolju "Somijadu 2007".

 

Krstin Ksenija
 

 © 2005 www.krstur.com created by Veca & Miško