USR 158 |  Naslovna

 USR 158 - Zlatni Kotlić 2010

 


Prvi ZLATNI KOTLIĆ – TISA 158 | Galerjia

U okviru tradicionalnog održavanja LETO U SRPSKOM KRSTURU, Udruženje sportskih ribolovaca TISA 158 je 28.08.2010.god. prvi put održala takmičenje u kuvanju riblje čorbe ZLATNI KOTLIĆ.

Za učešće na takmičenje se prijavilo dvadeset ekipa koje su se borile za za prva tri mesta. Okupljanja ekipa je zakazano za 12h u dvorištu Mesne zajednice gde su takmičari preuzimali ribu, začine i ogrev, stim da je početak kuvanja zakazna za 14h.
 

U 16h žiri je proglasio prva tri mesta:

I Mesto: Špiro Škopeljaš iz Sombora
II Mesto: Mijatović Mladen iz Subotice
III Mesto: Jankov Mladen iz SRPSKOG KRSTURA

 

Pebednicima su podeljene diplome, kotlići sa nogarima i majce, a svim učesnicima zahvalnice za učešće. Nakon završenog takmičenja i proglašenja pobednika sve prisutne je zabavljao muzički orkestar koji su takođe članovi ovog udruženja i sve se nastavilo uz dobru muziku i druženje do duboko u noć, uz obećanje da će se sve ovo nastaviti i narednih godina, a nama ostaje da im verujemo na reč.
S obzirom da je ovo ipak prva manifestacija zadovoljni smo ishodom i nadamo sa da će sledeća biti u daleko većem broju. Međutim ovo nije jedina manifestacija u okviru USR TISA 158 održavaju se još i takmičenja na soma – SOMIJADA i smuđa – SMUĐIJADA, koje su memorijalnog karaktera kao što je KUP BORE TRIVIĆA koji će se održati krajem septembra.

Ovim putem se zahvaljujemo svim učesnicima i gostima koji su se odazvali našem pozivu kao i sponzorima: Opština Novi Kneževac, ALEVA, RCM-AUTOGAS i ZEKA-PLAST iz Čoke i svim ostalima koji su pomogli da ova manifestacija bude uspešna.

Ujedno najavljujemo i pozivamo sve ljubitelje pecanja na smuđa da nam se pridruže i uveličaju sledeću manifestaciju KUP BORE TRIVIĆA za kraj septembra na obalu Tise.

Kristina Nikoličin | Septembar 2010

 

  © www.krstur.com